Пореден удар на полицията на пътя у нас.Общо 9517 моторни превозни

...
Пореден удар на полицията на пътя у нас.Общо 9517 моторни превозни
Коментари Харесай

Спипаха 17 пияни и 4 дрогирани шофьори за един ден

Пореден удар на полицията на пътя у нас.

Общо 9517 моторни транспортни средства са тествани в границите на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Междинните резултати от акцията демонстрират, че е осъществен надзор на 11 807 водачи и пасажери. Съставени са 2541 фиша и 584 акта за открити административни нарушавания, написа novini.bg. 

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са открити общо 17 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Девет от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем – с над 1,2 промила, а четирима водачи, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат четирима души, а 12 са отказали да бъдат тествани. 

Според систематизираните данни на Министерство на вътрешните работи по метода „ линеен надзор “ са тествани 1932 транспортни средства и 2089 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 564 фиша и 77 акта за определяне на административни нарушавания. Един лидер е седнал зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, двама –  с над 1,2 промила. Един е карал след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа през днешния ден. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР